Avalik pöördumine haridus- ja teadusministri poole

Austatud haridus- ja teadusminister Kristina Kallas

Käesolevaga edastame huvihariduse valdkonna pöördumise huvihariduse ja- tegevuse toetuse vajaduse kaitseks. Soovisime huvihariduse katusorganisatsioonide esindustega pääseda Teie jutule juunikuus, et anda ülevaade Teile ja HTMi juhtkonnale huvihariduse hetkeseisust. 

Nii nagu varasemas pöördumises kirjas, on meil suur mure huvihariduse tänase keerulise olukorra ning valitsuse valmiduse pärast kärpida valdkonnast, mida on juba aastaid tagasi niigi kärbitud. Mitmete kriiside valguses, millega maailm ning Eesti praegu tegeleb, on oluline säilitada lastele ja noortele võimalused oma annete avastamiseks ja enesearenguks. Huviharidus toetab keerulises majanduslikus olukorras laste ja noorte huvidega tegelemist, annab eduelamusi ning sellega toetab vaimse tervise tasakaalu. Regulaarselt toimiv huviharidus annab noorele väljundi hoida ennast tegevuses ning vältida tegevusetusest tekkivaid sotsiaalse taseme väljakutseid nagu näiteks suurenev kuritegevus. 

Huviharidus on juba praegu alarahastatud ning kärped selles valdkonnas suurendavad veelgi kohalike omavalitsuste finantsilist madalseisu, mis ei võimalda toetada huvihariduse teenuseid. Stabiilse ja sihtotstarbelise rahastuse jätkumise vajadust näitab ka see, et kohalike omavalitsuste tasandil loodud kvaliteeti ja kättesaadavust toetavad süsteemid on ennast tõestanud, kuid need on loodud just riikliku rahastuse raames.

Loe edasi…


Avalikule pöördumisele on alla kirjutanud HTM-i strateegilised partnerid, huvihariduse katusorganisatsioonid:

  • Eesti Tantsuhuvihariduse Liit: tantsuharidus@gmail.com

  • Eesti Muusikakoolide Liit: eml@muusikakoolid.ee

  • Eesti Huvikoolide Liit: info@huvikoolideliit.ee

  • Eesti Erahuvikoolide Liit: eehkl@erahuvikoolid.ee

  • Eesti Teadushuvihariduse Liit: juhatus@teadushuvi.ee

  • Eesti Kunstikoolide Liit: kunstikoolideliit@gmail.com